background
logotype

Het beste advies ooit, kreeg ik van een yogadocente, ga veel yoga doen en je lichaam zal opknappen!

Tijdens en door intensieve hathayoga opleidingsjaren(2013-2014) heb ik een steeds krachtiger en soepeler lichaam ontwikkeld.
De laatste jaren kreeg ik namelijk steeds meer klachten van een vastgestelde  nekhernia en hiermee gepaard gaande beperkingen in nek-, arm-  en schouder gebied . Ik maakte veel zitminuten met mijn bureauwerk en werd stijver en stijver. Allerlei sporten geprobeerd maar die gaven meer last dan verbetering.
De stijfheid en spanning werden even opgelost door fysiotherapie- en osteopathie behandelingen. Maar keerde dan snel terug.

Ik nam een besluit om zelf de regie voor mijn gezondheid in eigen hand te nemen. Schreef mij in voor de hatha yoga opleiding- Critical Alignment. Het gevoel nooit verder te komen in een yogahouding is vaak langs gekomen. Maar door steeds opnieuw mijn grensgebied te onderzoeken, mezelf uit te dagen, door telkens een klein stapje verder te gaan en hier doorheen te ademen, verschoven blokkades en kwam er meer ontspanning en ruimte.


Het vertrouwen, de support die ik kreeg, met de technisch goed opgebouwde yogahoudingen wil ik nu graag doorgeven in mijn yogalessen.

In 2016 heb ik de YIN YOGA opleiding afgerond en volg regelmatig bijscholingen zoals YIN medicin en Yin en Qiqong.  YIN is voor mij de kers op de taart.


Yoga is een ware levensfilosofie naast de oefeningen op de yogamat waarin je rekt, buigt, strekt, draait en ademt.
Hier komt de naam Be-yoga om de hoek kijken.  Doe yoga en leef het! Juist als je klaar bent met de yogales.
Leer energie en liefde in jezelf te voelen. Wordt bewust van het licht in jezelf waardoor je het leert herkennen in anderen om je heen. Het geeft je de kans om uit te groeien naar de persoon die je in potentie kunt zijn. Yoga is voor mij de weg naar een leven met tevredenheid ongeacht de uiterlijke omstandigheden. 

2020  Be-Yoga