background
logotype

Be-Yoga staat voor het zijn van Yoga (to-be) of te wel het daadwerkelijk leven van yoga!
De snel veranderde samenleving, invloed van media, de vele informatiestromen, werk, gezin, relaties, geluid, lawaai, allerlei soorten prikkels maken dat je als mens soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Waar krijg je energie van en wat kost je energie?
Wie ben je, wie wil je zijn?
Zelf ervaar ik yoga als een mooi instrument om steeds meer bewust te worden van mijn ware zelf en hiermee richting te kunnen geven aan mijn leven.
Het effect van yoga houdingen (asana’s) kun je vergelijken met een soort mal waar je lichaam door heen gaat. Alle spanning en stijfheid in je lichaam die je door gewoontehoudingen en –bewegingen vasthoudt ga je leren loslaten met behulp van yoga houdingen. Wat niet bij je hoort of past, gaat door de “mal”. Hierdoor creëer je nieuwe ruimte in je lichaam.
Voor de geest geldt hetzelfde. On/ bewuste spier-spanning gaat vaak vergezeld met negatieve gedachtepatronen (angst/weerstand). Yoga houdingen zijn een prachtig middel om spanningen te verminderen en daarmee meer ruimte en lichtheid in je hoofd te ervaren.
De adem speelt de hoofdrol bij de yoga houdingen. Met de adem laat je los. Zo kun je steeds beter de yoga houdingen uitvoeren en de resultaten vervolgens plukken in het dagelijks leven.
De yoga filosofie, sutra’s van Patanjali zijn het bestuderen waard om te werken aan een ruimer bewustzijn.
Met Be-Yoga hoop ik een ieder te inspireren om meer lichtheid, ruimte, ontspanning en rust in lichaam en geest te gaan ervaren. Met discipline, goede motivatie en geduld op de yogamat zal dit langzamerhand uit monden in een betere emotionele- en lichamelijke balans. De hectiek die het leven van ons vraagt zal je minder snel uit evenwicht halen.
Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!
Sonja Touw

2020  Be-Yoga